Drone fotograaf apparatuur

DJI Enterprise Matrice M300 RTK

Dit is de recentste aanwinst in onze dronevloot en meteen ook ons belangrijkste werkinstrument voor dronefotografie, -videografie en -inspecties.

Deze nieuwe DJI M300 RTK of voluit de DJI Matrice 300 RTK heeft een grote draagkracht (kan payloads tot 2,7 kg meedragen) en een lange vliegtijd (tot 55 minuten met één batterijset). 

Onze M300 kunnen we met de specifieke inspectiecamera Zenmuse H20 configureren om visuele inspecties uit te voeren. Voor foto- en videomissies rusten we onze M300 uit met een Gremsy-gimbal waaronder we onze full-frame camera's (Sony A7RIV en Sony A7III) kunnen bevestigen. Op deze manier leveren wij ook vanuit de lucht hoge-resolutiebeelden aan met dezelfde camera's die we op de grond gebruiken!

Voor absolute veiligheid hebben we onze M300 ook uitgerust met een AVSS PRS-M300 parachute, conform met de ASTM F3322-normering. Dit is tevens één van de mitigerende maatregelen die in onze Specific Operations Risk Analysis (SORA) en PDRA's (Predefined Risk Analysis) werd geïmplementeerd. Zo kunnen we in alle veiligheid vluchten uitvoeren in hogere risicozones. 

Onze tweede heavy-lifter-drone is de DJI M600 Pro. Ook dit toestel werd in 2017 speciaal ontwikkeld voor cinematografie waar stabiliteit, veiligheid en de mogelijkheid om zware camera's mee te nemen belangrijk is. Net als met onze M300 kunnen wij vanuit de lucht met dezelfde kwaliteitstoestellen en lenzen fotograferen als in onze "klassieke" fotografie op de grond. Dit toestel heeft eerder een korte vliegtijd van ongeveer 15 minuten met één set batterijen waardoor het comfortabeler is om met de M300 te vliegen. We danken dit goed onderhouden raspaardje echter zeker nog niet af: het is nog steeds bijzonder geschikt voor kortere opdrachten én het is een prima backup-toestel. 

De DJI Inspire 2 is een drone die door één of twee piloten bestuurd kan worden. De quadcopter heeft een intrekbaar landingsgestel waardoor de camera 360 graden in het rond kan draaien voor het maken van de perfecte luchtopnames. Het beeldverwerkingssysteem CineCore2.0 is geüpgraded naar CineCore2.1, video opnemen kan met maximaal 6K in CinemaDNG/RAW en 5,2K in Apple ProRes bij gebruik met de Zenmuse X7-camera. De DJI Zenmuse X7 is een compacte Super 35-camera die speciaal is ontworpen om verbluffende luchtbeelden met hoge resolutie te leveren met een geïntegreerde gimbal voor high-end professionele filmmakers. Met een 24 megapixel CMOS-sensor met een dynamisch bereik van 14 stops blijven details behouden en biedt gebruikers opties voor zowel 6K CinemaDNG als 5.2K AppleProRes met volledige ondersteuning voor continue RAW-burst-opnamen met 20 frames per seconde en foto's van 24 megapixels.

De Mavic 3 is een relatief compacte drone die zeer snel operationeel is en toch verbluffend goede resultaten neerzet. Deze drone is uitgerust met een HASSELBLAD-camera. Het is de meest recente telg uit de DJI-familie in dit segment en de opvolger van de - bij fotografen - legendarische Mavic 2 Pro.

 • Hoogkwalitatieve Hasselblad lens
 • 4/3 CMOS sensor
 • 20 megapixel foto's in RAW
 • 4K video opnamenµ
 • Alle parameters (diafragma, shutterspeed, ISO, WB...) manueel instelbaar
 • 3-assige beeldstabilisator voor perfect stabiele beelden

De Phantom 4 RTK is een drone die in staat is tot zeer nauwkeurige mapping-functiesDe drone beschikt over een RTK module die zich bovenop de drone bevindt en centimeter nauwkeurige positie data in real-time registreertDeze extreem nauwkeurige positiedata wordt vervolgens aan de foto toegevoegd in de metadata. De drone wordt bestuurd aan de hand van een meegeleverde controller die beschikt over een ingebouwde 4G dongle, waardoor het FLEPOS- en WALCORS-RTK-netwerk gebruikt kan worden.

De Enlaps Tikee 3 Pro+ is een professionele timelapse-camera die tot 6K biedt voor foto en video. De Tikee3Pro+ is weerbestendig (IP66) en kan dus in alle weersomstandigheden worden gebruikt. Ideaal voor hoogkwalitatieve timelapses van bouwprojecten, constructiewerkzaamheden, evenementen, toerisme enz.  De Tikee3Pro+ is bijzonder geschikt voor langdurige timelapses gezien het toestel zelf voorziet in zijn energie door middel van een zonnepaneel. Ook kan de camera van op afstand worden gemonitored (WiFi en 4G) zodat interventies (en dus kosten) op de projectsite tot een minimum kunnen beperkt worden.

Kenmerken van de Enlaps Tikee 3 Pro+

 • Van op afstand in te stellen en te monitoren (WiFi en 4G)
 • 220° panoramisch zicht
 • Full HD, 4K en 6K resoluties voor zowel foto als video
 • 7360 x 2650 panorama's
 • Weerbestendig (IP66)

Wij werken uitsluitend met topkwaliteit foto apparatuur en de beste lenzen zodat wij u steeds een topresultaat kunnen garanderen.

Al onze foto- en video-apparatuur kan u vinden op de apparatuur-pagina van onze website Fotec.be

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×