Drone foto's Brucity in het hart van Brussel

Parking 58 Brussel maakt plaats voor Brucity

In opdracht van AG real Estate wordt de Parking 58 afgebroken om plaats te maken voor BruCity, het nieuwe administratief centrum van de stad Brussel.

BRUCITY is volledig opgetrokken in glas. Een maximale lichtinval is cruciaal in een stedelijke omgeving, met veel omliggende gebouwen. De glazen schil symboliseert ook het streven naar openheid en transparantie in de werking van de administratie van Brussel.

Wij van Fotec maakten hiervoor de drone luchtbeelden in super hoge resolutieHier kan je meer drone luchtfoto's van werven bekijken.

Bekijk ook hier de drone luchtvideo's van Skyshoots

Architecten : B2Ai

Aannemer : Valens Eiffage Construction, De Meuter Group, Franki Foundations

AG Real Estate bouwt het nieuwe administratieve centrum van de Stad Brussel

Het ontwerp is van de hand van de architecten Atelier Bruno Albert, Archi+I en Pierre Lallemand. De locatie is de plaats waar zich vroeger Parking 58 bevond.

Brucity heeft een bruto oppervlakte bovengronds van 37.200 m² (waarvan ong. 33 500 m² verhuurbare oppervlakte) verdeeld over 9 verdiepingen. Er komen een veertigtal onthaalloketten waar de burgers terechtkunnen en 1800 ambtenaren van de stad Brussel zullen er hun intrek nemen.

Op de vier ondergrondse niveaus (22 500 m2) komen 109 parkeerplaatsen voor de Stad (dienstvoertuigen en wagens van het personeel), een fietsenstalling met 176 plaatsen, een openbare parking voor 450 voertuigen uitgebaat door Interparking, alsook 1500 m² bestemd voor de archieven.

De voorbereidende werken en de eigenlijke constructie lopen van januari 2017 tot december 2020. Vanaf het eerste trimester van 2021 zal Brucity operationeel zijn.

Het project Brucity beantwoordt aan de EPB-eisen 2016. Van bij het begin van het hele project wordt alles op alles gezet om de ecologische afdruk en de uitbatingskosten tot een minimum te beperken. Brucity krijgt dan ook het BREEAM-label 'VERY GOOD' volgens het referentiesysteem Kantoren 2013. De architectuur van het gebouw past in het concept van duurzame ontwikkeling.

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×