Luchtfoto van Skyshoots op de cover en backcover van Soet&Soil

Soetaert Nv maakt werk van de verbreding van de havengeul te Oostende

Fotograaf Erwin Tecqmenne maakt voor Skyshoots de drone luchtfoto's en werffoto's van de werf Halve Maan te Oostende voor Soetaert NV.

THV Jan De Nul-Soetaert-Smet-F&C is gestart met het project tot de verbreding van de havengeul en de heraanleg van de Halve Maandijk vlakbij het Visserijdok in Oostende. Werken in opdracht van de afdeling Maritieme Toegang van de Vlaamse Overheid en zullen bijna 2 jaar duren. Na verbreding zal de haven van Oostende toegankelijk zijn voor grotere jumboferry's, cruiseschepen, vrachtschepen en installatieschepen voor windmolens.

De toegangsgeul wordt verbreed van 85 naar 125 meter vooraan de Halve Maansite. Achteraan ter hoogte van de ingang tot de Visserijsluis wordt de geul verbreed tot 145 meter. Tijdens de voorbije oorlogen was de omgeving van deze locatie onderhevig aan zware bombardementen.  Daarom werd er vooraf een historisch onderzoek uitgevoerd om de mogelijke aanwezigheid van achtergelaten explosieven in te schatten en eventueel aanbevelingen te doen voor het veilig maken van de geplande werkzaamheden.

Meer luchtfoto's van werven kan u hier terugvinden.

 

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×