Luchtfotografie Nieuw Zuid Antwerpen

Nieuw Zuid, de nieuwe, duurzame en slimme wijk langs de Scheldekaaien

Skyshoots maakte drone luchtfoto's en interieurfoto's voor Sanitechniek/Willemen die instaat voor de technische installaties van de site Nieuw Zuid te Antwerpen.

Een nieuwe woonwijk. In het zuiden van Antwerpen. Die aansluit op de stad en uitziet op de Schelde. Waar resoluut de kaart van duurzaamheid wordt getrokken. Met een groot park en veel groen in het straatbeeld. Met voldoende winkels, scholen, horeca en andere voorzieningen om de wijk en de buurt er rond levendig te maken. Dat is Nieuw Zuid. De duurzame nieuwe woonwijk aan de Schelde. Deze wijk wordt gebouwd op een voormalig spoorwegemplacement en vormt voor de stad een uithangbord van duurzaamheid en slimme technieken. Er komen niet alleen meer dan 2000 woningen bij tegen 2025. Er is ook ruimte voor nieuwe publieke gebouwen zoals scholen en een groot park. Nieuw Zuid is de projectnaam voor het gebied gelegen tussen de Scheldekaaien, de Namenstraat, de Jan van Gentstraat, de Brusselstraat en de Ring. Het plangebied strekt zich daarmee uit van de Schelde tot en met de Konijnenwei. Sinds het wegtrekken van de overslagactiviteiten van de haven in de jaren ’60 ligt het gebied er grotendeels verlaten bij. De opening van het nieuwe Justitiepaleis en de renovatie van het voormalige goederenstation door de Bank van Breda waren in 2006 de eerste impulsen voor de site. Maar daar komt nu verandering in! 

In navolging van de Europese klimaatdoelstellingen engageert het stadsbestuur zich om duurzaam om te springen met energie en grondstoffen (2050 is het streefjaar voor co2-neutraliteit). Zo kiest de stad voor Nieuw Zuid bewust voor fietspaden en woonerven waar voetgangers domineren, ondergrondse parkings, maatregelen op het vlak van geluid- en luchtkwaliteit, collectieve energievoorzieningen, een duurzame waterhuishouding, enzomeer.

Om al die woningen adequaat en energiezuinig te verwarmen, legt Infrax momenteel een warmtenet aan. Elk blok zal hierop aangesloten worden. Per appartement hoeft er dus geen aparte ketel meer voorzien te worden. Een warmewisselaar die de aanmaak van sanitair warm water regelt, volstaat. Sanitechniek staat in voor de installatie.

Hier vindt u onze portfolio drone luchtfoto's van werven

interieurfoto's op onze Fotec website.

Fotec gallerij mensen aan het werk.

 

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×