Terranova drone foto's van op 270 meter hoogte

Drone luchtfoto's van de site in North Sea Port te Gent

Het team van Skyshoots maakte voor Jan De Nul drone luchtfoto's van op 270 meter hoogte van het zonnepanelenpark Terranova in de Zeehaven Gent te Zelzate. Normaal is de maximale toegestane hoogte voor drones in België slechts 90 meter (300 ft).

Daar deze hoogte niet hoog genoeg was om degelijke luchtfoto's te nemen van de site van 135 Ha met 240.000m²  zonnepanelen was hiervoor een speciale vergunning nodig, dit bovenop de vergunning om drone luchtfoto's te mogen nemen in Gent Zeehaven, ook North Sea Port genaamd. Uiteraard kon deze drone opdracht alleen worden uitgevoerd met onze klasse 1A licentie en met onze Acecore Neo octocopter drone. Om alle details goed te kunnen onderscheiden werden de meeste foto's genomen met onze hoge resolutie spiegelreflex met 51 megapixel.    

Hoe een gipsstort nu 4000 gezinnen van groene stroom voorziet… In juni 2010 werd de gipsberg en de voormalige Kuhlmannsite overgekocht door een consortium van verschillende bedrijven. Het gebied werd omgedoopt in ‘Terranova’, nieuwe aarde. De naam kon niet toepasselijker zijn…  Het consortium, bestaande uit DEC, DEME, Jan De Nul en Envisan, ging meteen aan de slag. De gipsberg werd afgedekt en is intussen volledig begroeid, er werd 500 000 m³ afvalwater gezuiverd, er werd 3 ha bos aangeplant, het bedrijventerrein werd gesaneerd en herontwikkeld,…

De berg werd omgedoopt in de Zonneberg. Er blinken nu 55.000 zonnepanelen, ofwel het grootste aaneensluitende park voor zonne-energie in de Benelux. Deze panelen voorzien 4000 gezinnen van groene stroom. (bron Gandante.be)

Hier kan u meer drone luchtfoto's vinden van bedrijfsgebouwen en industrie.

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×