Werf Tweed drone fotografie

OMVANGRIJK PROJECT VOOR AANGENAME KANTOREN MET VEEL LICHTINVAL MIDDENIN DE STAD

Drone piloot Erwin Tecqmenne maakte de drone video van Tweed Brussel voor AG Real Estate.

Tweed is een ambitieus vastgoedproject voor kantoren in het centrum van Brussel. Het gaat om 16 000 m² verspreid over 12 verdiepingen. Op de benedenverdieping ligt een atrium, op de eerste verdieping een mezzanine die uitgeeft op 10 verdiepingen en vier terrassen met uitzicht op het Justitiepaleis en de stad.

De naam 'Tweed' duidt op een zekere savoir-vivre, wat tot uiting komt in de inrichting, de afwerking en de uitstekende energieprestaties van het gebouw. Op de benedenverdieping krijgen bezoekers een gepast onthaal in een ruime en luxueuze lobby. Het atrium, met veel groen, is de ideale plek voor een loungeruimte of cafetaria.

HEDENDAAGSE WERKOMGEVING

De gebruikers van Tweed kunnen aan de slag volgens het principe van 'New World of Work'.

Van bij de inkom zorgt de sfeer voor een uitstekend evenwicht tussen werk en ontspanning, dankzij een groene promenade met veel licht. Deze loopt door tot in het atrium en de mezzanine die uitgeven op de ruime kantoren. Op het dak biedt een groot terras van 260 m² een fantastisch uitzicht op de stad en de groendaken zorgen voor een frisse toets.  Bouwheer AG Real Estate

Justitiepaleis Brussel

Het is het centrum van het rechtsgebied van het hof van beroep van Brussel en van het gerechtelijk arrondissement Brussel en de zetel van het Hof van Cassatie. Het gebouw is opgetrokken in eclectische stijl, vanaf 1860, door architect Joseph Poelaert, onder de regering van de koningen Leopold I en Leopold II. Dit gigantische gebouw werd in de 19de eeuw beschouwd als het grootste gebouw ter wereld.
Naast nieuwe gevangenissen en rijkswachtkazernes geeft dit gebouw een nieuwe visie mee op de misdaadbestrijding in de tweede helft van de 19e eeuw. De nadruk kwam meer te liggen op het afschrikwekkende van het nieuwe arsenaal aan repressieve instellingen en gebouwen dan op de vrij willekeurige fysieke en publieke strafuitvoering in het voorheen heersende ancien régime. 

Het gerechtsgebouw is gebouwd op een sterk hellend vlak (niveauverschil van 20 meter tussen de boven- en benedenstad) waardoor de ingangen zich op verschillende niveaus bevinden. Alles aan dit gebouw is van enorme afmetingen en groots van schaal. Het gebouw heeft de vorm van een rechthoek waarvan de middellijnen respectievelijk 150 en 160 meter lang zijn. De totale bebouwde grondoppervlakte is 26.006 m². Het is voorzien van 8 binnenplaatsen (6000 m²), 27 grote en 245 kleine zalen of lokalen. Een monumentale koepel (24.000 ton), 104 meter hoog (142 meter boven TAW), bekroont het gebouw.

De indrukwekkende hal of de salle des pas perdus is zo’n 3.600 m² groot met inbegrip van de galerij van de eerste verdieping en is 90 meter lang en 40 meter breed. Een windroos met zestien stralen geeft het centrum van de ruimte aan.

Meer drone werffoto's  -  Drone luchtfotografie bedrijfsgebouwen  -  Drone bedrijfsfilms

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×