Over fotograaf en dronepiloot Koen De Bruyn

Koen De Bruyn is sinds jaar en dag gefascineerd door technologie, beeld en geluid. In 2016 gaat Koen de uitdaging aan om ook vanuit de lucht kwalitatieve beelden te maken. Hij behaalt zijn klasse 1-dronelicentie onder de Belgische wetgeving en de eerste drones werden aangeschaft.

In januari 2021 treedt de Europese dronewetgeving in voege en behaalt Koen als één van de eersten zijn Europese dronelicenties. Koen ontmoet ondertussen ook Erwin Tecqmenne binnen de dronewereld. Erwin is eveneens fotograaf en dronepiloot en het duurt niet lang vooraleer er tussen beiden een mooie samenwerking ontstaat binnen Fotec / Skyshoots.   

Koen werkt meer dan een jaar samen met Erwin. Het is in die periode dat Erwin vertelt over de plannen die hij, samen met zijn echtgenote, had om eindelijk een lang gekoesterde levensdroom waar te maken. Erwin zocht daarom een geschikte overnemer die Fotec en Skyshoots kon verder zetten in de geest van de geschiedenis van fotografenfamilie Tecqmenne. Het klikte enorm goed tussen Erwin en Koen en van het één kwam het ander… Koen heeft intussen Fotec en Skyshoots overgenomen en zal de zaak verder zetten met minstens dezelfde passie, gedrevenheid en beroepsernst. Het vakmanschap, de service, inzet en flexibiliteit blijven dezelfde. Ook aan de tarieven die u van ons gewend bent wijzigt er niets. Het streven naar perfectie blijft de rode draad doorheen ons werk !

Koen is Klasse 1 pro dronepiloot en fotograaf, met specialisaties in bedrijfsfotografie, architectuurfotografie en interieurfotografie. Koen beschikt over alle nodige Belgische en Europese licenties, vergunningen en toelatingen om drone-opdrachten te kunnen uitvoeren in allerlei soorten luchtruim. Hij is tevens uitgebreid verzekerd.

Onze grootste troef is dat wij, zowel van op de grond als vanuit de lucht, dezelfde kwalitatieve beelden kunnen maken met dezelfde professionele, hoge-resolutiecamera's. Onze heavy-lifter-drones nemen namelijk met gemak een fullframe camera mee naar boven! Meer hierover elders op de website. 

Troeven Skyshoots drone fotograaf

  • Onze focus ligt op topkwaliteit fotografie en video, alleen het beste is goed genoeg ! 
  • Meer dan 10 jaar ervaring als beroepsfotograaf
  • Deadlines zijn heilig voor ons
  • Snelle aanlevering en uitstekende dienstverlening
  • Online selectiemodule voor eenvoudige en snelle selectie van foto's
  • Wij werken uitsluitend met de beste apparatuur
  • Grenzeloze flexibiliteit
  • Wij beschikken over de nodige discretie en de beste referenties
  • Combinatie mogelijk van drone luchtfoto's en klassieke foto's
  • Steeds vlot bereikbaar via GSM en email

Gelicentieerde drone piloten

Sedert 25 april 2016 is het langverwachte Koninklijk Besluit inzake drone vliegen van kracht. Erwin Tecqmenne volgde in het voorjaar 2016 al een opleiding UAV drone piloot om professioneel met een RPAS drone te kunnen vliegen.  Na zware theoretische examens, mondelinge proef en practische examens aan het DGLV FOD Mobiliteit Luchtvaart was hij bij de eersten in België om officieel met een drone te kunnen vliegen op Belgisch grondgebied.  In de zomer van 2016 werd de RPL-R licentie 'bewijs van bevoegdheid Klasse 1A nr 207277 behaald waarmee vluchten in 'hoog risico' kunnen maken. Drone piloot Erwin Tecqmenne beschikt over de toelating klasse 1A 00048/Auth/005.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×