Drone foto's Golden Lake Villages

Luchtfotografie van de vakantiewoningen te Froidchapelle.

Het Golden Lakes Village/Ardennes ligt te midden van het groen in Boussu-lez-Walcourt Froidchapelle. Het biedt villa's met een terras en gratis privéparkeergelegenheid. De accommodatie bevindt zich op 30 km van Charleroi en de luchthaven Brussel Zuid-Charleroi. In 50 minuten rijdt u naar Bergen en het is 1 uur rijden naar Namen

Vakantiepark Golden Lakes Village bevindt zich direct aan de prachtige meren van Lac de l’Eau d’Heure. Grenzend aan de bergen van de Ardennen biedt dit park een oase van rust midden in de natuur.

Meer luchtfoto's kan je terugvinden op onze site Skyshoots luchtfotografie bedrijfsgebouwen  en op luchtfotografie vastgoed

De Meren van de Eau d'Heure (Frans: Lacs de l'Eau d'Heure) zijn kunstmatig aangelegde meren in Wallonië op het stroomverloop van de Eau d'Heure. Ze ontstonden in de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

De meren met een gezamenlijke oppervlakte van 6,17 km² vormen het grootste watergebied in België, gelegen circa 30 km ten zuiden van Charleroi, deels in de provincie Namen (gemeente Cerfontaine), deels in Henegouwen (gemeente Froidchapelle). In totaal zijn er vijf meren met een gezamenlijke oeverlengte van 70 km.

Het gebied omvat de volgende meren:

  • la Plate Taille
  • meer van Feronval
  • meer van de Eau d'Heure
  • meer van Ry Jaune
  • meer van Falemprise

In dit gebied is La Plate Taille met een oppervlakte van 3,74 km² het grootste meer van België. Het is een stuwmeer met een stuwdam. De pompcentrale van de dam is te bezichtigen. Bij maximale vulling van het meer kan de diepte 43 m bedragen aan de voet van de helling. Het water van het kunstmatig meer is vrij helder en vaak staat er wat stroming. Het meer herbergt een groot aantal vissen.

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×