Drone foto's renovatie Tervuren 2

AG Real Estate renoveert kantoorgebouw aan het Jubelpark

Het gebouw wordt momenteel grondig gerenoveerd, zowel op architecturaal vlak (nieuwe gevel en inrichting van de tuin) als op het vlak van technieken en afwerking. ​'Tervuren 2' ligt vlakbij de Tervuursepoort, tegenover het Jubelpark, een historisch stadsdeel dat de Europese wijk verbindt met de winkelbuurt van de Tongerenstraat en de kwalitatieve woonwijken van Etterbeek Brussel.

Meer drone werffoto's op onze site skyshoots in de portfolio drone luchtfotografie werven

Meer 'klassiek' werffotografie op onze site www.fotec.be in de portfolio 'werffotografie'

​Het gebouw bestaat uit een benedenverdieping + 7 bovengrondse verdiepingen (waarvan de laatste achteruit ligt tegenover de rooilijn langs de straatkant) + een technische ruimte op het dak, en twee ondergrondse verdiepingen.

Jubelpark

Het Jubelpark (Frans: Parc du Cinquantenaire) is een (tentoonstellings)park in de Belgische hoofdstad Brussel.

In 1852 werd er voor gekozen om een nieuw exercitieplein aan te leggen, omdat de stad verplicht was er een te hebben voor het garnizoen. Hiervoor koos men de locatie ten oosten van het plein ten oosten van de brug over de Maalbeek (de site van het latere Jubelpark). In 1852-1856 vonden de werkzaamheden plaats waarbij het terrein werd genivelleerd, riolering werd aangelegd en rondom brede bomenlanen werden aangelegd.

Met de wet van 7 april 1853 kon de stad Brussel met de oostelijke uitbreiding van Brussel het gebied van 194 hectare annexeren. Dit betrof het gebied van de Leopoldswijk en het gebied daar ten noordoosten van, de toekomstige Noordoostwijk. Met deze annexatie verloor ook Etterbeek het gebied van het exercitieterrein aan Brussel.

Het park werd aangelegd in opdracht van koning Leopold II om in 1880 de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid te vieren. Ter ere van die viering werd destijds de Nationale tentoonstelling in het park gehouden. Als onderdeel van dit project werd de Triomfboog van het Jubelpark gebouwd, met aan weerszijden twee paviljoenen. In 1888 en 1897 werden hier de wereldtentoonstellingen gehouden.

Meer nieuws

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×